Caféer, Kaffe och Tjeckiskt Öl (from autumn 2010)

Standard

Otroligt hur vi kunde gå runt i Hanoi en hel dag utan att hitta några trottoar-caféer. Dagen efter vände vi ”Old Quarter” ryggen, och sen dess har vi hittad dessa underbara små serveringar på i princip varje gatstump vi har svängt in på. Och på några ställen har det serverads så som jag gillar bäst, först kaffe, sedan ett glass iste att skölja ner med.

Vi har även hittad vår första tjeckiska öl-pub där vi kunde njuta av gott, mörkt öl tillsammans med en god gulasch-gryta.. Utmaningen låg i att äta allt detta med enbart pinnar. Tur att man kan beställa baguett bredvid, så att man har viss chans att suga upp den goda såsen.

Vi har börjat vandra runt i Hanoi nu i lite större cirklar. Så långt gillar vi det, även om det fortfarande är jobbigt att som gående ta sig fram. Men då och då svänger vi faktisk in på en gata med breda trottoarer där det inte finns några motorfordon parkerade. På de flesta gator finns det även träd planterade, som ger skugga där man går. Det är även många parker och små sjöar runt om i stan.

Vi har hunnit med några muséer, men ingen har gjort lika stort intryck som Krigs-museet i HCMC. Men vi fick en rolig upplevelse på ”säkerhets-museet”. Byggnaden var fin, inget inträde så vi bestämmer oss för att ta en titt. Där inne finns et par busslaster med unga killar (samt några tjejer) i uniform, vi tror de var värnpliktiga. Alle slutade att följa utställningen och gick över till att titta och prata lite med oss. Det gänget höjde definitivt vårt besök där.

Har även hunnit testa lokalbussen. Fungerar som i HCMC, hållplatserna är tydligt skyltade med vilka busslinjer som passerar, man går på bussen och köper sedan biljett av kondukteren, enkel resa ca 1 SEK. Den enda skillnaden jag har hittad så långt (förutom färgen på bussarna, här är de röda och gula) är att på busarna i Hanoi finns det en stopp-knapp att trycka på när man vill markera att man skall gå av.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s