Sydost-Asien igen – resebeskrivning (from autumn 2011)

Standard

Här följer våra tanker inför denna resa – jmf gärna hur det egentligen blev  i de följande reseberättelserna -Datorn dog ungefär två månader innan resan slutade – vilket är förklaringen till att det inte är så mycket skrivet från de sista stoppen.

Sydostasien – igen?!!

När vi mitt i lågkonjunkturen, hösten 2009 sa upp oss från attraktiva jobb, fick vi både glada ryggdunkningar och undrande blickar av släkt och vänner.

Vi hade bestämt oss för att ta språnget och faktiskt göra resan alla talar om. Lämna ekorrhjulet, se världen och insupa nya intryck och träffa nya ansikten och kulturer. Mitt i livet, mellan 40 och 50. Sista chansen att ta ett livsbrejk?! Minst två år utanför ekorrhjulet var tanken, med resor runt om i världen och ständigt nya intryck, för att med nyladdade batterier  börja arbeta igen hösten 2011.

Bra initiativ. Modigt. Kul, sa några. Oansvarigt. Fel tid. Vad händer sen sa andra. Som ni alla vet är valet gjort och vi har haft två fantastiska år med oändligt många intryck. Kulturella, Naturupplevelser, Möten, Maten och inte minst viktigt – i ett behagligt klimat. Men nu har två år gått och resan borde vara slut, men……

Hösten 2011 är här – och det blev Sydostasien, igen?!!

Ja vad ska man säga. Vi borde kanske börjat jobba igen, men reslivet och den lätta packningens liv är som en drog. Vi borde väl också vidga vyerna och börja resan i Afrika eller Sydamerika. Ja det är sant, men har man väl lärt känna de sydostasiatiska själen, dess mångfald, de välkomnande leendena och dessutom lärt sig resa utanför de stora turiststråken och där upptäckt hur länge en västerländsk plånbok räcker, så är det svårt att tänka om.

Konceptet börjar kännas igen, en billig biljett till Bangkok under hösten, med hemresa under våren. Denna gången var det Turkish Airlines som hade det bästa erbjudandet. Enkelbiljetten är denna gång utbytt mot en returresa i början av april, men med en liten öppning för att returresan hem i vår kanske pausas i Istanbul?

Vi har precis anlänt i Chiang Mai. Vart vi tar vägen vet vi inget om, väder, visumregler, busslinjer och billiga flygpriser får avgöra resans riktning. Kanske testar  vi att bli  bofasta  och långtidshyra någonstans eller så blir det att resa runt hela tiden. Packningen är nu minimerat till var sin 35 liters ryggsäck med knappt 10 kg vikt vardera, så vi känner oss mycket rörliga och öppnar för nya friare rörelsemönster och upplevelser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s