Terminal 21 (from autumn 2012)

Standard

I ett något regnigt Bangkok börjar vi denna resa där vi slutade vår förra – terminal 21 – Bangkoks nyeste shoppingcenter. Nytt och nytt, 1 års firande närmar sig, men för oss känns det fortfarande som en nyhet. Vad skiljer denna shopping paradis från alla andra, och varför gillar det vi just detta så mycket?

  1. Inre exteriören
  2. Maten

  3. Toaletterna

Inre exteriören

Hela shoppingcentret är uppbyggd som en flygplatsterminal. Dörrarna är skyltad med olika GATE nummer, rulltrapporna är skyltade med Departure eller Arrival beroende på riktning, och i informationsdisken sitter ett gäng ”flygvärdinnor”. Och som på alla flygplatser finns rullstolar att låna, men här är utbudet utökat med barnvagnar och snygga shoppingvagnar. Varje våning är namngett och utformat efter en känd stad, så under ett besök rör man sig i Karibien, Rom, Paris, Tokyo, London, Istanbul, San Fransisco och Hollywood.

London-våningen är extra rolig att strosa runt i, med en stor, röd dubbeldäckare parkerad och en och annan ”bobby” som ordningsvakt. På vissa våningar speglar tema/namnet vad som finns där. På London våningen återfinns många små T-shirt boutiquer, på Istanbul våningen, hittar man smycken o andra accessoarer och på Hollywood finns nöjen, i form av bio och ett gym.

Maten

Alla restauranter finns på våningarna San Fransisco. Många fiskrestauranger, men höjdpunkten för oss är food courten – pier 21. Har aldrig ätit så god och billig mat som samtidig är serverad på snygga tallrikar. Några exempel:
– En hel grillat fisk(liten) med ris och en pikant chili/salsa röra för 25baht
– Curry ris med kyckling och pickles + buljong soppa för 25 baht
– Spicy Noodle soup med olika fisk bitar för 45 baht

Efter en så billig (och god) måltid känns det som ett rån att gå till ett fik och dricka kaffe för 80baht. Men även det är värd det, vi gillar linbanan som halvvägs hänger utöver atrium, inredd i 50 tals stil, och serverar gott kaffe och underbara chokladbakelser (på thailändskt vis är det helt OK att dela en bakelse på två).

Toaletterna

Caribbean feeling in Terminal 21 toilets

Caribbean feeling in Terminal 21 toilets

Måste upplevas. Besök gärna någon på varje våning, även har man lekt mycket med design och inredning. Men själva toaletten är en upplevelse i sig. Börja med att ställa in temperaturen på sitsen. Gör ad du ska, och påbörja sedan rengöring. Ställ in önskat temperatur, tryck och placering av vattenstrålen. Tvätta så länge det behövs. Ställ sedan in temperatur på luftstrålen och torka. Sedan klart. (det finns även traditionellt toa-papper). Vi vill också ha en liknande toalett (eller washlett som de kallas) hemma i Sverige under kalla vinter dagar.

Just det, man kan även shoppa här, även om det för mig tog en 3-4 besök innan jag insåg det. Jag hade mer än nog med att strosa runt och titta på allt…….och man tar sig hit med sky-train till Ashok eller metro till Sukhumvit.

På söndag har vi tågbiljett söderut (vi vet, detta är inte vägen mot Laos, men just nu är väderprognosen bättre i denna riktning)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s